DHCP beállítása

Felhívjuk figyelmed, hogy ügyfeleink automatikusan (DHCP) kapják az IP címüket, ezért nem javasoljuk, hogy számítógépedbe ill. router-edbe azt kézzel beírd, mivel úgy nem fog működni. Amennyiben esetlegesen mégis be lenne írva, úgy kérjük állítsd át az eszközt automatikus IP cím kérésre.

DHCP beállítások módosítása Windows operációs rendszeren:

A DHCP engedélyezéséhez hajtsd végre a következő lépéseket:

 1. A Hálózati kapcsolatok megnyitásához
  • Windows XP rendszeren:
   kattints a Start menü Vezérlőpult parancsára, majd a Hálózati és internetes kapcsolatok, végül a Hálózati kapcsolatok hivatkozásra. 
  • Windows Vista rendszeren:
   kattints a Start gombra , kattints a Vezérlőpult parancsra, kattints a Hálózat és internet segédeszközre, kattints a Hálózati és megosztási központ fülre, végül kattints a Hálózati kapcsolatok kezelése gombra. 
  • Windows 7 rendszeren:
   kattints a Start gombra , majd a Vezérlőpult parancsra. A keresőmezőbe írd be az adapter szót, majd kattints a Hálózati és megosztási központban található Hálózati kapcsolatok megjelenítése parancsra. 
 2. Az egér jobb gombjával kattints a módosítani kívánt kapcsolatra, majd kattints a Tulajdonságok parancsra. Amennyiben a rendszer rendszergazdai jelszót vagy megerősítést kér, írd be a jelszót, vagy hagyd jóvá a műveletet.
 3. Kattints a Hálózat fülre. A kapcsolat által használt összetevők területen kattints az A TCP/IP protokoll 4-es verziója (TCP/IPv4), majd kattints a Tulajdonságok lehetőségre. 
 4. IP-címek beállításainak megadásához tedd a következők egyikét:
  • Ahhoz, hogy a DHCP használatával automatikusan megkapja az IP-beállításokat, kattints az
   IP-cím automatikus kérése
   választógombra, majd kattints az OK gombra.
 5. A DNS-kiszolgáló címének beállításához tedd a következők egyikét: 
  • A DNS-kiszolgáló címének a DHCP használatával történő automatikus lekérdezéséhez kattints a
   DNS-kiszolgáló címének automatikus kérése
   választógombra, majd kattints az OK gombra.

Partnereink